Internationalt

 

Russiske feriebørn:

 

Nordjysk Humanitærhjælp har siden 1994 hentet børn fra det fra det område i Briansk regionen, som blev forurenet efter det radioaktive udslip fra Tjernobyl værket i april 1986. Børnene er her på 3 uges sommerferie og rekreation.

 

Vi har i 2013 haft 104 børn og 8 ledere, som var fordelt på juni og juli måned.

I 2014 kunne foreningen desværre ikke skaffe de nødvendige midler til at invitere russiske børn. I 2016 havde vi et hold på 50 børn i juli.

Der arbejdes på igen at invitere et hold på 50 børn i juli 2017.

 

Børnene har været indkvarteret hos gæstfrie værtsfamilier jævnt fordelt over hele landet.

 

At det hjælper ved vi, for de russiske myndigheder fortæller igen og igen, at rekreationsophold i Danmark forbedrer børnenes helbred i flere år efter opholdet. Børnene lever til dagligt i et område, som er svært forurenet, så det er vigtigt, at de kommer her og får mad, som ikke er produceret i et område, som vil være forurenet i flere hundrede år frem. Mange af børnene kommer fra splittede familier eller fra familier med alkoholproblemer. Den økonomiske situation er blevet bedre de senere år, men økonomien er stadig sådan, at det kan være meget svært at skaffe midler til indkøb af medicin, hygiejne-artikler og skole-artikler.

 

Tur til Rusland:

 

Nordjysk Humanitærhjælp prøver hvert år i oktober at arrangere en tur til de områder, som børnene kommer fra. Her kan de danske værtsfamilier og medlemmer af foreningen selv se, hvordan børnene lever i hverdagen. Denne tur betaler medlemmerne naturligvis selv.

 

I de sidste par år har turen ikke været gennemført, da tilslutningen har været for lille. Flere værtsfamilier har valgt på privat basis at besøge "deres" børn i Rusland. Læs mere om mulighederne her.

 

 

 

Russiske børn