En oplevelse for livet.

 

En oplevelse for livet.

 

Vi er et ægtepar på snart 65 og 57 år som i vores ungdom har haft feriebørn fra Danmark.

 

Vi har selv tre voksne børn som er fløjet fra reden, så nu syntes vi at vi havde overskud til feriebørn igen, denne gang blev det fra Rusland. Min mand har været i Rusland med nødhjælp for ca. tre år siden.

 

Vi fik to drenge på tolv år i fire uger. Det glædede vi os meget til. Fire uger er lang tid med to drenge, som man ikke kan tale med, så vi fik da også sommerfugle i maven da tiden nærmede sig. Fire uger går hurtigt, der var slet ikke tid nok.

Vi gjorde os nogle tanker inden de kom. Hvordan ville det gå når vi ikke kunne tale med dem? Hvad med maden, kunne de lide den?Hvad nu hvis de fik hjemve?

 

Alle disse tanker var uden grund, vi brugte tegn og tog fat i hinanden og viste så godt vi kunne hvad vi mente. Der var ingen der gav op, men det skete vi fik et godt grin ud af det. Drengene var gode til at lytte og lære.

 

Vi har i år haft den bedste ferie i mange år. Vi har glædet to drenge og de har givet vores familie og venner så megen glæde igen. Det var to dejlige drenge som var lidt reserverede i starten, men de var jo også langt hjemmefra. De var søde, høflige og meget velopdragne.

 

Den ene var lidt indelukket, hvor den anden var mere fri, så det var godt med to, så de kunne støtte hinanden. vi har mange sjove episoder og minder om dem.

 

De sagde pænt tak for mad når de havde spist. Så en dag da jeg havde syet en lynlås i et par bukser for den ene, så han meget glad ud og sagde straks ”tak for mad”, ja vi kom sådan til at grine og han lærte at det bare hed tak for det. Ja vi kan blive ved med, at fortælle om sjove og gode episoder.

 

De to drenge gik ind i vores familier, som om de havde været hos os tidligere, de kom godt ud af det med vores egne børn, som også er kommet til at holde af dem.

 

Vi har været i skoven og samle brænde til Sct. Hans bålet på et plejehjem og vi har været ved Vesterhavet. Det var en stor oplevelse for dem. Vi har været i en dyrepark og i regnskoven. Vi har også bare smurt nogle madder og kørt en tur ud i det blå og nydt det. Vi har grillet i haven og besøgt vores børn til stor glæde for os alle. Vores familie var bare vokset med to personer denne sommer, og vi har knyttet nogle bånd på tværs af grænser. Vi skal over til vores to drenge og besøge dem på børnehjemmet i oktober, og det glæder vi os alle til.

 

Det var en positiv udfordring, som vi aldrig vil glemme, og vi synes at alle der har lyst og overskud til det, skal unde sig selv den oplevelse, det er at glæde disse børn og sig selv.

 

Hilsen Karen & Vagn