Værtsfamilie Aalborg

 

Aalborg:

 

Indlæg fra Anette Schiøtt og Karsten Morratz

 

Så synger det på sidste vers. I skrivende stund er der kun 6 dage til at vores dreng Oleg (som vi efter den første uge fandt ud af udtales Alerk) skal hjem igen. Alt i alt har det været en rigtig god oplevelse for vores familie at have et russisk feriebarn. Især for vores søn Mikkel på 14.

 

Oleg og Mikkel fandt sammen allerede fra første dag. Det at Oleg er utrolig god til computerspil, ja det gav jo en stor fælles interesse med det samme. Og der er blevet grint, råbt og hygget rigtig godt med nogle gode spil.

 

Det med sproget, ikke at kunne kommunikere sammen, det var svært og underligt i starten. Men efterhånden som man lærer hinanden at kende, så går det fint alligevel. Vi havde inden vores gæst kom, lånt russiske ordbøger – til begge veje. Man kan ikke danne sætninger, men bare det, at man kan finde et enkelt ord, hjælper utrolig meget. Desværre kan Oleg ikke bruge en russisk-dansk ordbog, så den vej hjalp det ikke.

 

Vi er en af de værtsfamilier, som undrede sig over det pæne tøj Oleg havde med. Men det fik vi jo så en forklaring på i medlemsblad nr. 3. Andet vi undrede os over var, at Oleg var god til computerspil. Og vi var så tilpas nysgerrige, at vi kontaktede Peter Lassen for at få løst ”gåden”. Peter kunne fortælle, at Ruslands præsident Putin for nogle år siden besluttede, at der skulle være computere på alle skoler. Og da Oleg måske ovenikøbet har flair for det, ja så hænger det jo også sammen.

 

Noget andet vi undrede os over var, at Oleg ikke kan spor engelsk, men fint kan læse ord på dansk - dog uden at kunne forstå det læste. Også det var der en logisk forklaring på. Russiske børn er nødt til at lære de latinske bogstaver, da f.eks. fysik formler bliver skrevet med disse. Og det at søge på internettet, ja det kræver jo også godt kendsskab til de latinske bogstaver.

 

Vores tid sammen er gået med et godt besøg i Fårup Sommerland – desværre uden rabat på entrébilletten fra Fårup´s side. Oleg var med i samtlige forlystelser – jo vildere jo bedre - og havde en rigtig god dag. En tur på Marine Museet i Aalborg var en stor oplevelse, da han opdagede, vi kunne komme op i en stor undervandsbåd. Minigolf banen er blevet besøgt, en tur til stranden er det også blevet til. Og det at komme en tur på Pizza Hut med ta´ selv pizza og is bagefter, ja det var selvfølgelig en succes. De to drenge var også en tur i svømmehallen, og det viste sig, at Oleg var en glimrende svømmer. Noget af det han rigtig har nydt, er at komme i Bilka og handle. Vi har grillet med venner i de lune sommer aftener, og DET var noget for en temmelig kræsen dreng. Og så har vi tømt legetøjsbutikkerne for vandballonner, som der er blevet brugt timer på at lege med i haven.

 

Det bliver svært at sige farvel til vores friske, glade og kvikke feriedreng. Men måske vi får hinanden at se til næste år igen.

 

Da vi var inde på nettet og lede efter noget med Novozybkov, fandt vi en rigtig god side, som kan anbefales til andre, som kunne tænke sig at se, hvordan der ser ud derovre. Siden hedder : http://www.novozybkov.ru/eng/

Værstfamilie : Rune, Mikkel, Karsten og Anette fra Aalborg